×

Titel

Text

Helaas niets gevonden

Basismateriaal:

Messing / Brass

Piercing sieraden gemaakt van messing zijn erg populair vanwege hun unieke uitstraling. Messing is een legering van koper en zink, en het heeft een mooie gouden kleur. Messing sieraden zijn echter gevoelig voor oxidatie, wat kan leiden tot verkleuring en corrosie. Wanneer messing lang aan de buitenlucht is blootgesteld wordt het donkerbruin. Om dit te voorkomen is het belangrijk om de sieraden goed te onderhouden en op te bergen op een droge plaats.

Het nadeel van het kopergehalte in messing sieraden is dat het een groene uitslag op de huid kan veroorzaken. Omdat messing oxideert en reageert het op lichaamszweet , ontstaan de bekende groene uitslag.

Een manier om het oxideren van messing sieraden te voorkomen is door ze te laten behandelen met Physical Vapour Deposition (PVD). Hierdoor kan het messing sieraad worden versterkt tegen oxidatie en corrosie, en behoudt het zijn mooie gouden kleur.

Bij het onderhouden van messing sieraden is het belangrijk om het schoon en droog te houden. Maak de sieraden regelmatig schoon met een zachte doek en lauwwarm water. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen, aangezien deze de PVD-laag kunnen beschadigen.

Met de juiste zorg kunnen messing piercing sieraden met PVD-behandeling lang meegaan en blijven ze er mooi uitzien.

Maar wees ervan bewust dat messing na een tijd altijd verkleurt omdat het oxideert door zuurstof.
Mocht er groene uitslag ontstaan, maak het sieraad dan goed schoon of gebruik het niet meer!Kleur

Messing is een legering van koper en zink en de kleur ervan is afhankelijk van het zinkgehalte. Zo heeft messing een geler kleur dan zuiver koper of brons. Bij een zinkgehalte van 10% krijgt messing een prachtige rozekleur die bekendstaat als "Parijs brons". Deze kleur wordt vaak gebruikt in de juwelenmakerij vanwege de unieke uitstraling.

Als het zinkgehalte stijgt naar ongeveer 15%, wordt de legering goudkleurig. Bij een zinkgehalte van 25 à 30% wordt de aanblik van de messing geel en bij 40 à 45% zink begint het messing opnieuw roze te worden. Wanneer het zinkgehalte boven de 50% ligt, wordt de aanblik van de messing grijswit.

Het is belangrijk om te weten dat de kleur van messing niet alleen afhankelijk is van het zinkgehalte, maar ook van de manier waarop het is gepolijst en behandeld zoals hierboven beschreven.