×

Titel

Text

Helaas niets gevonden

Toplaag:

Op deze piercing is een filmmateriaal aangebracht, waardoor de eigenschap van het basismateriaal is veranderd!

Messing

Piercing sieraden met een messing toplaag zijn een populaire keuze voor mensen die op zoek zijn naar een unieke en stijlvolle toevoeging aan hun piercingcollectie. Messing is een legering van koper en zink die bekend staat om zijn mooie gouden kleur en duurzaamheid.

Messing piercingsieraden hebben een gladde en glanzende afwerking die een opvallende uitstraling geeft aan je piercing. Het materiaal is ook hypoallergeen en kan worden gedragen door mensen met een gevoelige huid.

Het is echter belangrijk om erop te wijzen dat sommige mensen allergisch kunnen zijn voor messing, vooral als het niet goed is verguld.

Een van de voordelen van messing sieraden is dat ze zeer veelzijdig zijn. Ze kunnen worden gecombineerd met verschillende soorten outfits en zijn geschikt voor verschillende gelegenheden, van casual tot chic.

Het is belangrijk om te onthouden dat messing sieraden gevoelig zijn voor verkleuring en oxidatie. Om de levensduur van je messing piercings te verlengen, is het aan te raden om ze schoon te maken en op te poetsen met een zachte doek en een milde zeep. Het is ook belangrijk om ze niet te dragen tijdens het zwemmen of douchen om schade te voorkomen.

Kortom, als je op zoek bent naar een stijlvolle en duurzame piercing sieraadoptie, dan is messing een uitstekende keuze.

Meer informatie via deze link

Kleur

De kleur van messing is sterk afhankelijk van het zinkgehalte. De naam 'geelkoper' is afgeleid van de kleur. Het is duidelijk geler dan zuiver koper of brons (een legering van koper en tin).

In combinatie met 10% zink wordt de kleur mooi rozekleurig (het zogenaamde "Parijs brons”). Deze kleur wordt vaak in de juwelenmakerij gebruikt.

Bij ca. 15% zink wordt de legering goudkleurig.

Bij 25 à 30% zink wordt de aanblik geel.

Bij 40 à 45% zink wordt het opnieuw roze.

Bij 50% zink en meer wordt de aanblik grijswit.