×

Titel

Text

Helaas niets gevonden

Basismateriaal:

Goud

Gouden piercing sieraden zijn al lange tijd populair vanwege hun esthetische uitstraling en duurzaamheid. Goud is een edelmetaal dat niet oxideert, dus het blijft lang mooi en gaat niet roesten zoals andere metalen. Bovendien heeft goud ook een lage reactie op de huid, waardoor het ideaal is voor mensen die gevoelig zijn voor allergieën.

Goud is een edelmetaal dat van nature zacht en dicht is. De zuiverheid van goud wordt gemeten in karaat, waarbij 24 karaat puur goud is. Voor de meeste sieraden doeleinden wordt het goud gelegeerd met andere materialen om het harder te maken. Hierdoor wordt bij sieraden vaak 14Kt goud gebruikt. In Nederland zijn veelvoorkomende zuiverheidsgraden 14 karaat (58,3% goud), 18 karaat (75%) en 22 karaat (91,7%).

Puur goud heeft een prachtige gele glans, maar het kan worden gelegeerd met andere metalen om verschillende kleuren te creëren. Zo wordt witgoud gemaakt door goud te mengen met een wit metaal zoals zilver, mangaan of palladium. Rosé of rood goud ontstaat door koper toe te voegen. Er zijn nog veel meer kleuren mogelijk zoals groen goud, zwart goud, grijs goud, paars goud en blauw goud. Deze kleuren worden verkregen door het legeren van goud met andere elementen in verschillende verhoudingen.