×

Titel

Text

Helaas niets gevonden

Wil jij een oorpiercing laten zetten?

>>> Maak een afspraak via whatsapp of bel 0614391210 <<<

Ben je geïnteresseerd in een oorpiercing? Er zijn verschillende mogelijkheden als het gaat om oorpiercings. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een helixpiercing, een tragus piercing of een daith piercing. Bij een helixpiercing wordt er door het bovenste kraakbeen van het oor gepiercet, bij een tragus piercing door het stukje kraakbeen aan de binnenkant van het oor en bij een daith piercing door het kraakbeen in het midden van het oor. Vertel ons je wensen en wij gaan samen met jou opzoek naar je nieuwe look.

Waarom nemen mensen een oorpiercing

Mensen nemen oorpiercings om verschillende redenen. Eén van de meest voorkomende redenen is esthetiek. Oorpiercings kunnen worden gezien als een vorm van lichaamsversiering en kunnen helpen bij het personaliseren van iemands uiterlijk. Mensen kiezen vaak voor oorpiercings om hun oren op te fleuren en om hun stijl en persoonlijkheid uit te drukken.

Een andere reden waarom mensen oorpiercings nemen, is omdat het een culturele of traditionele betekenis kan hebben. In sommige culturen wordt het dragen van oorpiercings beschouwd als een teken van volwassenheid of als onderdeel van een religieus of spiritueel ritueel.

Sommige mensen nemen ook oorpiercings vanwege de vermeende genezende eigenschappen. Er wordt gezegd dat bepaalde soorten oorpiercings druk uitoefenen op specifieke punten in het oor, wat kan helpen bij het verlichten van pijn of het stimuleren van de bloedsomloop.

Tot slot kunnen oorpiercings ook worden gezien als een vorm van zelfexpressie en individualiteit. Door het kiezen van een bepaalde stijl, grootte of vorm van een oorpiercing kan iemand zijn of haar unieke smaak en persoonlijkheid uitdrukken.

Titanium of bioplast

In Nederland is het noodzakelijk om te weten dat het laten zetten van een piercing alleen is toegestaan met titanium of bioplast als materiaal. Dit voorschrift is opgelegd door de Nederlandse overheid vanwege de hypoallergene eigenschappen van deze materialen. Het gebruikte titanium moet onbewerkt zijn en geen toplaag bevatten. Een toplaag kan namelijk door de zuren en vetten in het lichaam scheuren of loslaten.

Verzorging

Het is belangrijk om goed voor je nieuwe oorpiercing te zorgen om infecties en ontstekingen te voorkomen en ervoor te zorgen dat de piercing goed geneest. Hier zijn enkele belangrijke tips voor de verzorging van je nieuwe oorpiercing:

Reinig je piercing regelmatig:
Het is belangrijk om je nieuwe oorpiercing twee keer tot maximaal drie keer per dag te reinigen met een zeezoutoplossing of een antiseptische reiniger die speciaal is ontworpen voor piercings. Gebruik hiervoor een wattenstaafje.

Houd je piercing droog:
Vermijd het blootstellen van je piercing aan water, zoals zwembaden, bubbelbaden en de oceaan, totdat het volledig genezen is. Als het niet kan worden vermeden, gebruik dan een waterdichte pleister om de piercing te bedekken.

Vermijd aanraking:
Raak de piercing niet aan met vuile handen of voorwerpen.

Draai de oorbel niet te vaak:
Hoewel het een veel voorkomende misvatting is dat je je oorbel moet draaien om het genezingsproces te bevorderen, kan het in feite het genezingsproces vertragen en de piercing irriteren. Raak de piercing zo min mogelijk aan.

Let op tekenen van infectie:
Houd je piercing goed in de gaten en let op tekenen van infectie, zoals roodheid, zwelling, pijn, warmte en pus. Als je tekenen van infectie opmerkt, neem dan contact op met je piercer of een arts.

Verschoon je hoofdkussen vaker:
Een extra hulpmiddel om een infectie tegen te gaan is het wat vaker verschonen van je hoofdkussen. De meeste mensen draaien in hun slaap en aangezien in je haren veel bacteriën zitten komen die ook in het hoofdkussen.

Door deze eenvoudige tips te volgen, kun je ervoor zorgen dat je nieuwe oorpiercing zonder problemen geneest. Vergeet niet dat genezingstijden kunnen variëren afhankelijk van de grootte en locatie van de piercing, en dat het belangrijk is om geduld te hebben en voorzichtig te zijn gedurende het genezingsproces.

Het is cruciaal om te beseffen dat een goed verzorgde wond essentieel is na het piercen. Om te voorkomen dat er infecties optreden, moet de wond regelmatig worden gereinigd met behulp van een zoutoplossing of neutrale zeep. Bovendien wordt het sterk aanbevolen om zwembaden, open water en sauna's te vermijden totdat de wond volledig is genezen..

Maak vandaag nog een afspraak om je oorpiercing te laten zetten

Bij ons kun je terecht voor het laten zetten van een professionele piercing. Onze piercer is ervaren en werkt volgens de juiste hygiëne- en veiligheidsvoorschriften.

Zou je ook graag een oorpiercing willen laten plaatsen? Maak dan snel een afspraak via WhatsApp en wij zorgen ervoor dat je binnenkort kunt pronken met een schitterende piercing!

>>> Maak een afspraak via whatsapp of bel 0614391210 <<<

< Terug