×

Titel

Text

Helaas niets gevonden

Toplaag:

Op deze piercing is een filmmateriaal aangebracht, waardoor de eigenschap van het basismateriaal is veranderd!

Rhodium

Piercing sieraden zijn er in allerlei soorten en maten, en de afwerking van het sieraad kan een grote rol spelen bij de uitstraling ervan. Een populaire afwerking voor piercing sieraden is een rhodium toplaag.

Rhodium is een edelmetaal dat bekend staat om zijn heldere, zilverachtige uitstraling en duurzaamheid. Door een rhodium toplaag aan te brengen op een piercing sieraad, wordt het beschermd tegen krassen en verkleuring, en behoudt het zijn glans. Bovendien is rhodium hypoallergeen, wat betekent dat het minder waarschijnlijk is dat het een allergische reactie veroorzaakt bij mensen met gevoelige huid.

Piercing sieraden met een rhodium toplaag zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, van minimalistische oorbellen tot gedetailleerde neuspiercings. Het kan ook worden gebruikt op sieraden met edelstenen, waardoor de steen nog beter uitkomt en beschermd wordt tegen beschadiging.

Het onderhoud van piercing sieraden met een rhodium toplaag is relatief eenvoudig, maar het is wel belangrijk om ze regelmatig schoon te maken om de glans te behouden. Gebruik hiervoor een mild reinigingsmiddel en vermijd agressieve chemicaliën zoals chloor of ammonia.

Al met al biedt een rhodium toplaag op piercing sieraden tal van voordelen, waaronder duurzaamheid, hypoallergeenheid en een prachtige uitstraling. Het is zeker de moeite waard om te overwegen bij het zoeken naar nieuwe piercing sieraden.

Belangrijk om te weten

Het reinigen van een sieraad met Rhodium (platinum) coating, met een chemische vloeibaar badje of met een doekje met een basis alcohol desinfectant (evenzo een  zilver/goud foam of zilverpoets), is af te raden. Aangezien het chemische goedje (of de eventuele toegevoegde alcohol) uiteindelijk de coating zal verwijderen / oplossen. We raden je aan het sieraad met betreffende coating alleen te reinigen door het enkele minuten in een badje van heet / warm water te leggen, eventueel iets te poetsen met een katoenen doekje of een oude zachte tandenborstel en daarna goed te drogen (eventueel licht föhnen). Dat voorkomt beschadiging van de beschermende Platinum Rhodinering.