×

Titel

Text

Helaas niets gevonden

Basismateriaal:

Sterlingzilver

Zilver is een eenvoudig te bewerken (buigbaar) metaal dat iets harder is dan goud en beschikt over een witte glans.
De glans van zilver maakt het een gewild metaal voor sieraden.

Sterlingzilver is een populaire keuze voor piercing sieraden vanwege de uitstekende kwaliteit en duurzaamheid. Deze legering bestaat uit 92,5% puur zilver en 7,5% koper, wat zorgt voor een sterk en veerkrachtig materiaal. Dit maakt het ideaal voor het maken van piercing sieraden die dagelijks worden gedragen.

Een van de voordelen van sterlingzilver is dat het van nature hypoallergeen is. Dit betekent dat het minder kans heeft om allergische reacties te veroorzaken bij mensen met gevoelige huid. Sterlingzilver is ook gemakkelijk te onderhouden en te reinigen. Het kan worden gepolijst om de glans te behouden en vuil en vet te verwijderen.

Het is belangrijk om te weten dat sterlingzilver, net als elk ander metaal, kan reageren met de omgeving en kan oxideren. Dit kan leiden tot verkleuring en aantasting van het uiterlijk van het sieraad. Om dit te voorkomen, moeten piercing sieraden van sterlingzilver regelmatig worden schoongemaakt en opgeslagen op een droge en donkere plaats. Het kan ook helpen om het sieraad af te doen tijdens het douchen of zwemmen, omdat contact met water de oxidatie kan versnellen.

Over het algemeen biedt sterlingzilver een uitstekende keuze voor piercing sieraden vanwege de duurzaamheid, hypoallergene eigenschappen en gemakkelijke onderhoud

De opbouw van sterlingzilver

Meestal gebruikt men eerste gehalte en tweede gehalte zilver. Eerste gehalte (925/1000) is een legering van 92,5% zilver en 7,5% koper of een ander metaal.
In sommige Engelstalige landen wordt hiervoor de term sterling gebruikt.
Sterlingzilver (legering met zeer hoog zilvergehalte) wordt door edelsmeden veel gebruikt voor de vervaardiging van sieraden.
De gehalten van zilveren voorwerpen die in Nederland met keurtekens worden gewaarborgd zijn: 925/1000 (eerste gehalte), 835/1000 (tweede gehalte) en 800/1000 (derde gehalte)

Ook in België onderscheidt men: eerste gehalte: 925 duizendste en tweede gehalte: 835 duizendste. Er geldt dat het zilvergehalte uitgedrukt in duizendsten, wordt voorafgegaan door de symbolische letters AG (in hoofdletters).
Buiten Nederland en België gebruikt men voor zilverhoudende legeringen met een lager zilvergehalte dan sterling (925) de term white metal. Ook zilver van het tweede gehalte, (835) valt in de categorie wit metaal (white metal).