×

Titel

Text

Helaas niets gevonden

Wil jij een tongpiercing laten zetten?

>>> Maak een afspraak via whatsapp of bel 0614391210 <<<

Als je interesse hebt in een tongpiercing, zijn er verschillende mogelijkheden om uit te kiezen. De meest voorkomende is de standaard piercing in het midden van de tong. Maar er zijn ook andere opties, zoals een horizontale piercing of een verticale piercing. Wij van Lucky Cat Tattoo plaatsen alleen de piercing midden in je tong!

Waarom nemen mensen een tongpiercing

Tongpiercings zijn een vorm van lichaamsversiering die steeds populairder wordt. Deze piercings worden gezet op de tong en zijn gemaakt van verschillende soorten materialen, zoals titanium, staal, goud en zelfs bioplast. Er zijn verschillende redenen waarom mensen besluiten een tongpiercing te nemen.

Een van de redenen waarom mensen een tongpiercing nemen, is omdat het als een vorm van zelfexpressie wordt gezien. Net zoals bij andere vormen van lichaamsversiering, zoals tatoeages en oorpiercings, kan een tongpiercing een manier zijn om de persoonlijkheid van de drager uit te drukken en zich te onderscheiden van anderen. Bovendien kan een tongpiercing worden beschouwd als een vorm van kunst, en kan het dragen ervan helpen om een gevoel van individualiteit te creëren.

Een andere reden waarom mensen besluiten een tongpiercing te nemen, is vanwege de seksuele aantrekkingskracht. Een tongpiercing kan als opwindend worden beschouwd voor zowel de drager als de partner tijdens het kussen of andere intieme activiteiten. Bovendien kan het dragen van een tongpiercing een manier zijn om zelfvertrouwen te tonen en aantrekkelijkheid te vergroten.

Voor sommige mensen kan een tongpiercing ook een manier zijn om hun eigen grenzen te verleggen. Het doorboren van de tong is immers niet iets wat iedereen durft te doen. Door het hebben van een tongpiercing kan een persoon zichzelf uitdagen en laten zien dat hij of zij dapper genoeg is om de stap te nemen.

Tot slot kan een tongpiercing ook gewoon als mode-accessoire worden beschouwd. Sommige mensen vinden het gewoon leuk om hun uiterlijk te veranderen en een tongpiercing is een snelle en gemakkelijke manier om dat te doen. Bovendien zijn er veel verschillende soorten en stijlen van tongpiercings, zodat de drager zijn of haar eigen persoonlijke stijl kan uitdrukken.

Kortom, er zijn verschillende redenen waarom mensen een tongpiercing nemen, van zelfexpressie tot seksuele aantrekkingskracht en het verleggen van persoonlijke grenzen. Het is belangrijk om te onthouden dat het dragen van een tongpiercing ook risico's met zich meebrengt, zoals infecties en tandbeschadiging.

Titanium of bioplast

In Nederland is het noodzakelijk om te weten dat het laten zetten van een piercing alleen is toegestaan met titanium of bioplast als materiaal. Dit voorschrift is opgelegd door de Nederlandse overheid vanwege de hypoallergene eigenschappen van deze materialen. Het gebruikte titanium moet onbewerkt zijn en geen toplaag bevatten. Een toplaag kan namelijk door de zuren en vetten in het lichaam scheuren of loslaten.

Verzorging

Een net gezette tongpiercing kan een spannende nieuwe toevoeging zijn aan je look, maar het is belangrijk om er rekening mee te houden dat het een wond is die genezing nodig heeft. Hier zijn enkele dingen om in gedachten te houden na het zetten van een tongpiercing:

Vermijd vast voedsel:
Het kan moeilijk zijn om vast voedsel te eten na het zetten van een tongpiercing. Een tong kan tot 3 a 4 dagen dik blijven. Probeer zacht voedsel te eten, zoals soepen, smoothies en ijsjes. Vermijd ook pittig, kruidig of zuur voedsel, omdat dit irritatie kan veroorzaken.

Geen alcohol, koffie en sigaretten:
Om het genezingsproces niet te vertragen, is het belangrijk om geen alcohol en koffie te drinken en geen sigaretten te roken. Wacht tot de wond volledig is genezen voordat je deze weer blootstelt aan deze stoffen.

Houd de piercing schoon:
Het is belangrijk om de piercing schoon te houden om infectie te voorkomen. Spoel je mond regelmatig met een zoutoplossing en vermijd mondwater met alcohol. Poets je tanden voorzichtig om de piercing niet te beschadigen.

Vermijd orale seks:
Orale seks kan de genezing van de piercing verstoren en kan ook een infectie veroorzaken. Wacht tot de piercing volledig genezen is voordat je weer orale seks hebt.

Wees voorzichtig met spelen met de piercing:
Het kan verleidelijk zijn om te spelen met de piercing, maar dit kan de genezing vertragen en kan ook leiden tot irritatie en infectie. Raak de piercing zo min mogelijk aan en vermijd het bewegen van de sieraad.

Houd de mond schoon:
Een nieuwe tongpiercing moet schoon worden gehouden. Poets je tanden met een milde zoute tandpasta of spoel je mond met mondwater zonder alcohol.

Door deze tips te volgen, kun je ervoor zorgen dat je tongpiercing goed geneest en kun je er optimaal van genieten. Onthoud dat het enige tijd kan duren voordat de piercing volledig genezen is, dus wees geduldig en zorgvuldig tijdens het genezingsproces.

Maak vandaag nog een afspraak om je tongpiercing te laten zetten

Bij ons kun je terecht voor het laten zetten van tongpiercing. Onze piercer is ervaren en werkt volgens de juiste hygiëne- en veiligheidsvoorschriften.

Zou je ook graag een tongpiercing willen laten plaatsen? Maak dan snel een afspraak via WhatsApp en wij zorgen ervoor dat je binnenkort kunt pronken met een schitterende piercing!

>>> Maak een afspraak via whatsapp of bel 0614391210 <<<

< Terug