×

Titel

Text

Helaas niets gevonden

Basismateriaal:

Zilver

Zilver is een populaire keuze als het gaat om piercing sieraden vanwege de prachtige uitstraling en duurzaamheid. Het is een edelmetaal dat bestaat uit zilveratomen en wordt gewonnen uit zilvermijnen over de hele wereld.

Piercing sieraden gemaakt van zilver zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en designs, waardoor ze geschikt zijn voor elke smaak. Bovendien is zilver een hypoallergeen materiaal, wat betekent dat het zelden allergische reacties veroorzaakt bij mensen met een gevoelige huid. Het is belangrijk om er echter rekening mee te houden dat sommige mensen nog steeds allergisch kunnen zijn voor zilver, vooral als het is gecombineerd met andere metalen of legeringen.

Een ander belangrijk aspect van zilveren piercing sieraden is dat ze kunnen oxideren en donkerder kunnen worden als ze niet regelmatig worden schoongemaakt en onderhouden. Het is aan te raden om ze regelmatig te polijsten met een zilverpoetsdoek om hun glans te behouden en ze te beschermen tegen oxidatie.

De opbouw van zilver

Meestal gebruikt men eerste gehalte en tweede gehalte zilver. Eerste gehalte (925/1000) is een legering van 92,5% zilver en 7,5% koper of een ander metaal.
In sommige Engelstalige landen wordt hiervoor de term sterling gebruikt.
Sterlingzilver (legering met zeer hoog zilvergehalte) wordt door edelsmeden veel gebruikt voor de vervaardiging van sieraden.
De gehalten van zilveren voorwerpen die in Nederland met keurtekens worden gewaarborgd zijn: 925/1000 (eerste gehalte), 835/1000 (tweede gehalte) en 800/1000 (derde gehalte)

Ook in België onderscheidt men: eerste gehalte: 925 duizendste en tweede gehalte: 835 duizendste. Er geldt dat het zilvergehalte uitgedrukt in duizendsten, wordt voorafgegaan door de symbolische letters AG (in hoofdletters).
Buiten Nederland en België gebruikt men voor zilverhoudende legeringen met een lager zilvergehalte dan sterling (925) de term white metal. Ook zilver van het tweede gehalte, (835) valt in de categorie wit metaal (white metal).