FAQ's

Veel voor komende vragen

Heb je een vraag, dan bieden wij het antwoord. Staat je vraag er niet bij, laat het ons dan weten.
In deze rubriek proberen we korte en begrijpelijke informatie weer te geven, we gaan dus niet ver in op de materie.
Je kunt ons bereiken via whatsapp.

Piercing vragen:
Afspraak afzeggen of verzetten

Een afspraak afzeggen kan natuurlijk altijd. Tenslotte moet je geen piercing nemen als je er niet zeker bent.
Laat wel minimaal 1 dag van te voren weten dat je niet komt. Zo kunnen wij iemand anders inplannen.
Een afspraak verzetten
 kan natuurlijk altijd laat ook dan minimaal 1 dag van te voren weten dat je niet kunt komen. Ook dan kunnen wij iemand anders inplannen.


Hoe kan ik het beste een afspraak maken

Heel eenvoudig, maak een afspraak d.m.v. onze online agenda.

Maak een afspraak


Kan ik mijn kind/kinderen meebrengen

Bij Lucky Cat Tattoo begrijpen we dat het soms nodig is om kinderen mee te brengen naar een afspraak, maar als je kinderen hebt die jonger zijn dan 12 jaar, is het helaas niet mogelijk om ze mee te brengen naar onze studio. Dit geldt ook als je een afspraak hebt voor een piercing. Dit beleid is er om ervoor te zorgen dat onze medewerkers zich volledig kunnen richten op hun werk. Helaas is in het verleden gebleken dat sommige kinderen erg druk kunnen zijn, waardoor de concentratie moeilijk te waarborgen was.

We begrijpen dat dit beleid soms voor ongemak kan zorgen, maar het is belangrijk om te onthouden dat we dit beleid hebben ingesteld om de beste kwaliteit en beleving te bieden aan al onze klanten.

Als je vragen hebt over ons beleid inzake het meebrengen van kinderen, neem dan gerust contact met ons op. Ons team staat klaar om je te helpen en eventuele vragen.

We bedanken je voor je begrip en hopen je snel te zien in onze studio.


Hoe verzorg ik mijn piercing

Het is essentieel om je piercing goed te verzorgen tijdens het genezingsproces om infecties en andere complicaties te voorkomen. Hieronder volgen enkele algemene richtlijnen voor het verzorgen van je piercing:

Houd je handen schoon:

Was je handen grondig met zeep en warm water voordat je je piercing aanraakt. Raak je piercing niet aan, tenzij het noodzakelijk is. Aan je vingers zitten slechte bacteriën!

Vermijd druk

Vermijd druk op het gepierste gaatje (bij een piercing in het oor, ga er niet op slapen, geen oordopjes / te kleine hoofdtelefoon, geen helm. Bij een navelpiercing, draag geen hoge en strakke broek of andere strakke kleding die tegen de piercing aandrukt.)

Hoofdtelefoons

Draag je regelmatig een hoofdtelefoon rienig dan met regelmatigheid d.m.v. een desinfectie spray de binnenzijde van de hoofdtelefoon.

Zeezoutoplossing / neutrale zeep

Als je net een nieuwe piercing hebt laten zetten, is het belangrijk om deze goed schoon te houden om infecties en ontstekingen te voorkomen.

Een van de meest effectieve manieren om een piercing schoon te maken en te verzorgen, is door gebruik te maken van een zeezoutoplossing of een neutrale zeep.

Zeezoutoplossing wordt al eeuwenlang gebruikt om wonden te genezen en ontstekingen te verminderen. Het werkt door de huid te reinigen en te kalmeren, terwijl het ook de groei van bacteriën remt.

Een andere optie is om een neutrale zeep te gebruiken, bijvoorbeeld een milde vloeibare zeep zonder kleur- of geurstoffen. Maak je piercing en de omliggende huid voorzichtig schoon met de zeep en spoel het daarna af met schoon water. Zorg ervoor dat je de zeep goed afspoelt, zodat er geen zeepresten achterblijven die irritatie kunnen veroorzaken.

Het is belangrijk om je piercing regelmatig schoon te maken, maar overdrijf niet. Reinig de piercing twee max. drie keer per dag met een van bovenstaande methodes.

Door regelmatig gebruik te maken van een zeezoutoplossing of neutrale zeep om je piercing schoon te maken en te verzorgen, kun je de kans op infecties en ontstekingen aanzienlijk verminderen en je piercing sneller laten genezen. Vergeet niet om je handen goed te wassen voordat je je piercing aanraakt en vermijd het dragen van strakke kleding of sieraden die de genezing kunnen verstoren.

Vermijd het gebruik van ontsmettingsmiddelen:

Het gebruik van ontsmettingsmiddelen kan de natuurlijke flora van de huid verstoren en infecties veroorzaken.

Draai je piercing niet: 

Vermijd het draaien of bewegen van je piercing. Dit kan de wond verstoren en de genezing vertragen.

Bescherm je piercing tegen vuil en bacteriën:

Vermijd het zwemmen in zwembaden, bubbelbaden en sauna's omdat deze vol kunnen zitten met bacteriën. Vermijd ook het dragen van strakke kleding of synthetische materialen die de piercing kunnen irriteren.

Laat de korstjes zitten:

Het is belangrijk om de korstjes die zich vormen rondom je piercing met rust te laten. Deze korstjes helpen de wond te beschermen en de genezing te bevorderen.

Als laatste:

Het is ook belangrijk om regelmatig een professionele piercer te raadplegen tijdens het genezingsproces van je piercing. Een piercer kan je helpen met het beoordelen van de gezondheid van je piercing en je adviseren over eventuele problemen of complicaties die kunnen optreden.

Houd er rekening mee dat de genezingstijd van een piercing varieert afhankelijk van het type piercing en de individuele genezingsreacties. Volg de bovenstaande richtlijnen en zorg goed voor je piercing om een gezonde en snelle genezing te bevorderen. Laat de piercing zitten tijdens de gehele geneesperiode


Kan ik spontaan binnen lopen voor een piercing

Ja dat kan. Wij werken wel met geplande afspraken dus de kans bestaat dat je langere tijd moet wachten. Klanten met een afspraak gaan voor.


Minimum leeftijd voor een tattoo/piercing

De minimum leeftijd is 12 jaar. Tussen 12 en 16 jaar moet een ouder of voogd mede aanwezig zijn. Jongeren van 12 tot 16 jaar mogen geen genitale piercings. Bij meisjes is ook een tepelpiercing(s) verboden.


Oorlel piercen of schieten

Wij zijn een piercingstudio, wij schieten daarom geen gaatjes. Wij piercen :-) simpel weg omdat dat veel nauwkeuriger gaat.


Waarom een groter staafje of ringetje bij het zetten

Langere staafje/ringetjes gebruiken we om de zwelling goed op te kunnen vangen en complicaties door knellende sieraden te voorkomen.


Wat kan er gebeuren tijdens de genezing

Het is belangrijk om te weten dat piercings tijdens het genezingsproces een aantal veranderingen kunnen ondergaan. Hieronder volgen enkele dingen die kunnen gebeuren tijdens de genezing van een piercing:

Zwelling en roodheid:

Het is normaal dat de huid rondom de piercing wat opzwelt en rood wordt, in de eerste paar dagen na het zetten van de piercing. Dit is een natuurlijke reactie van het lichaam op het binnendringen van het sieraad in het weefsel. 
Deze symptomen moeten echter na enkele dagen afnemen. Is dit niet het geval neem contact met ons of een arts op!

Bloeden / wondvocht:

Het is normaal dat een piercing in de eerste paar dagen na het zetten een beetje bloed of wondvocht verliest. Dit komt doordat de piercing een wond is en er nog bloedvaten in de buurt zijn die geraakt kunnen zijn. Als de bloeding ernstig is of langer aanhoudt dan een paar dagen, neem dan contact op met ons of een arts.

Korstvorming:

Tijdens het genezingsproces zal er zich een korstje vormen rondom de piercing. Dit is een natuurlijke manier van het lichaam om de wond te beschermen en genezing te bevorderen. Het is belangrijk om de korstjes niet af te krabben of eraan te pulken, omdat dit kan leiden tot infecties en vertraging in het genezingsproces.

Jeuk:

Het is normaal dat een piercing af en toe begint te jeuken tijdens het genezingsproces. Dit kan veroorzaakt worden door de korstvorming, de genezing van de huid en de reactie van het lichaam op het sieraad. Het is belangrijk om niet te krabben of te wrijven aan de piercing, omdat dit de genezing kan vertragen en infecties kan veroorzaken.

Infectie:

Hoewel het niet te veel voorkomt, kan een piercing geïnfecteerd raken tijdens het genezingsproces. Tekenen van een infectie zijn onder andere roodheid, zwelling, pijn en pusvorming. Als je denkt dat je piercing geïnfecteerd is, neem dan onmiddellijk contact op met ons of een arts.
Weet dat de meeste infecties voorkomen bij het oor of een neusvleugelpiercing.

Als laatste:

Het is belangrijk om te onthouden dat de genezing van een piercing tijd kost en dat elk lichaam anders reageert. Door de juiste nazorginstructies te volgen en regelmatig ons te raadplegen, kan het genezingsproces soepeler verlopen en kun je snel genieten van je nieuwe piercing.
 
Wat niet mag gebeuren is:
pijnlijke en rode huid
extremere zwelling
wondvocht
piercing die knelt
koorts
vochtbultje(s)


Duren een van de boven genoemde punten langer, neem dan contact met ons op via whatsapp of loop even bij ons binnen.
Bij twijfel, raadpleeg een arts.







Wat zijn de kosten

De kosten zijn verschillend per piercing. Deze prijzen vind je in het menu onder: "Wat kost een piercing". De piercing prijzen zijn prijzen zonder de kosten van het sieraad. Er zijn verschillende soorten piercings producten en ook deze hebben verschillende prijzen. Bekijk hiervoor onze online webwinkel. Hou er wel rekening mee dat er alleen met titanium, bioflex of bioplast gezet mag worden! 


Informatie over de risico’s van piercings

Het aanbrengen van piercings brengt risico’s met zich mee. Zorg daarom dat je goed bent uitgerust en genoeg hebt gegeten. Stel de piercer op de hoogte van eventueel medicijngebruik of huidproblemen, allergieën, epilepsie en overgevoeligheidsreacties. En controleer op https://www.veiligtatoeerenenpiercen.nl/ dat de studio waar je een piercing wil laten zetten, een vergunning heeft. Deze vergunning geeft aan dat de studio werkt volgens de hygiënerichtlijnen van het landelijk centrum hygiëne en veiligheid.


Laat geen piercing aanbrengen:

• op plaatsen waar je het afgelopen jaar plastische chirurgie of bestraling hebt ondergaan;

• op een plek die minder dan drie maanden geleden is gepiercet;

• op geïrriteerde huid zoals bultjes, donkere moedervlekken of zwellingen;

• als je onder invloed bent van alcohol of drugs;

• als je zwanger bent.

Daarnaast wordt het afgeraden om een piercing te laten zetten als je last hebt van één van de volgende aandoeningen:

• diabetes

• hemofilie

• chronische huidziekte

• allergie voor piercing (materialen)

• immuunstoornis

• hart- en vaatafwijking

Heb je één van deze aandoeningen of gebruik je antistollingsmiddelen of antibiotica? En wil je toch een piercing? Overleg dan eerst de mogelijkheden met een arts.


Kijk voor achtergrondinformatie over bovenstaande risico’s op https://www.veiligtatoeerenenpiercen.nl/.


Het zetten van een piercing.

Omdat er tijdens het piercen een wond ontstaat is er een kans op besmetting met ziekten die via bloed worden overgedragen, zoals hepatitis B en C. Controleer daarom of de piercer hygiënisch werkt. Een hygiënische werkwijze is ook belangrijk om te voorkomen dat je nieuwe piercing gaat ontsteken. Let er in ieder geval op dat:

• de huid voor het piercen wordt schoongemaakt en gedesinfecteerd;

• de naald en de piercing steriel zijn verpakt en niet met blote handen worden aangeraakt;

• de piercer tijdens het zetten van de piercing handschoenen draagt;

• de piercer de handschoenen vlak voor het aanbrengen van de piercing desinfecteert met alcohol 70-80%


Het zetten van een piercing kan even pijn doen. Raadpleeg je arts als je een verdoving wilt.


Deze informatie is/was te vinden op:

https://www.veiligtatoeerenenpiercen.nl/ en op https://luckycattattoo.nl

Op de hoogte blijven!


Laat dan je e-mailadres achter. Hiermee ontvang je de laatste updates en interessante kortingen.